duminică, 17 iulie 2011

Premize:




I. Trupul

Suntem suflete care conduc trupuri. Asemeni soferului care are grija de masina sa, tot astfel ar trebui sa ne privim corpul. Soferul are posibilitatea schimbarii masinii, insa sufletul, intr-o singura viata beneficiaza doar de structura sa materiala. Asadar ar trebui sa ne ingrijim de darul nostru”

Exista un raport de aur: Alimentatie-Antrenament-Relaxare-Meditatie-Odihna.

1. Alimentatia

Necesarul unui barbat activ (16-40 ani) este de 2000 de calorii/zi, iar al unei femei de 1200. Programul meselor este ordonat si se substituie principiilor calitatii alimentelor. Acestea ar trebui sa fie organice, cu substante active, si de aceea prepararea lor impune cateva reguli. Dieta este una hyper-proteica, bazata pe alimente bogate in fibre, saruri minerale si vitamine. Volumul carbo-hidratilor, glucidelor si al lipidelor este redus. Baza alimentatiei va fi organizata in jurul fructelor si al legumelor, cerealelor, carnii de peste, fructe de mare si va fi sustinuta de concentrate proteice (proteina din zer ultra flitrat, aminoacizi esentiali, suplimente cu vitamine si minerale, antioxidanti. Mesele sunt impartite in cinci zone ale zilei: gustare, mic dejun, pranz, gustare, cina.

2. Antrenamentul

Filosofia exercitiilor fizice va tine cont de principiile aerobice, anaerobe, stretching, relaxare. Antrenamentele imbina aceste elemente acoperind astfel, intregul necesar de miscare al organismului. Ele sunt zilnice, impartindu-se la fiecare antrenament grupele musculare ce urmeaza a fi antrenate.

3. Relaxarea

Activitatea cotidiana implica incordarea si chiar blocarea unor muschi implicati in sustinerea organismului. De aceea se va urmari zilnic relaxarea musculara prin procedee individuale si prin masaj.

4. Meditatia

Asa cum simturile sunt destinate decriptarii si ordonarii universului exterior, intuitia si imaginatia ne ajuta sa cartografiem universul cauzal, invizibil. Se mediteaza zilnic, cu autocontrol. (comuntare pe frecventa alfa: 8-12 Hz).

5. Odihna

Organismul are nevoie de un timp de refacere de minim opt ore.

II. Sufletul

Raspunde la intrebarile : Cine sunt, de unde vin si incotr-o ma indrept. Se manifesta in concret in starea de constiinta beta (12-16 hz)-constient, actioneaza eliberat de conditionarile spatio-temporale in alfa (8-12 hz)-sunconstient si autonom in starile delta (0,5-4 hz) si theta (4-8 hz)-inconstient.

III. Mintea

Universul este un infinit imperiu al informatiei, iar mintea este procesorul nostru. Creatia este initiata in mental si apoi concretizata in materie. Logosul = intentie, gand, rostire, actiune!